search
top

Bästa kaféer i Göteborg

Hitta favoritkaféer i Göteborg

Ibland händer det att jag reser till Göteborg för att hälsa på lite gamla vänner. Vissa av dem lärde jag känna som barn, medan andra lärde jag känna undertiden jag läste på universitetet. En sak som alltid har förvånat mig om Göteborg är deras otroliga utbud av kaféer. Här kan man hitta allting från de stora internationella kedjorna så som Starbucks till små undangömda pärlor i källarlokaler. Så oavsett vad man letar efter, så finns det alltid något som passar.

Hitta rätt kaféer i Göteborg

Om man inte bor i Göteborg, vilket inte jag gör är det inte lätt att hålla sig uppdaterad om vilka kaféer som är inne just nu, vilka som serverar dessa helt nybakade bullarna som man bara kan drömma om eller hos vem man får det mest färska och hemmamalda kaffet. Som tur är finns det bra sajter online för att hitta de bästa caféerna i Göteborg. Så om tiden räcker till så kan man istället för att gå på en barrunda gå på en kaféer-runda. Jag lovar att man inte kommer att bli besviken.

Var finns de flesta kaféer?

De flesta kaféerna och mest populära tror jag ligger runt Vasagatan i centrala Göteborg. Vasagatan är en tvärgata som korsar den populära mötesplatsen Valand på Kungsportsavenyn. Här hittar man till exempel Waffles Café, Rosa Pantern, Café Garbo och Café Dahli.

Mina favoriter

Mina favoriter ligger dock inte på Vasagatan utan lite mer undanskymda. Detta kan göra det lite svårare för personer utifrån att hitta dem. Men jag rekommenderar alla att lägga namnet på minnet. Vem vet när ni kommer till Göteborg nästa gång. Biscotti, Crippas, Bar Centro och Viktors Kaffe. Om du gillar havet och skärgården så kan jag även starkt rekommendera Öbergska på Styrsö.

 

Finns det då några ställen som jag verkligen inte tycker om? Svaret är ja, men jag kommer inte att namnge dem här. Det är inte mitt jobb att ge dåliga omdömen, då smaken och vad man letar efter skiljer sig mycket mellan olika personer. Istället har jag namngett mina favoriter. Även de caféer som inte är mina favoriter men som är namngivna kan man besöka utan att få dålig eftersmak.

 

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

top