search
top

Dags att leta efter en sista minuten resa

Sista minuten resa

Den här sommaren har inte varit en jättebra sommar. Vädret har varit ganska ostabilt, vilket har bidragit med jag oh min sambo har haft möjlighet att planera in något riktigt roligt att göra. Därför har vi nu bestämt oss för att boka en sista minuten resa. Vi funderar antingen att sticka iväg till Spanien eller till Portugal. Det är två länder som vi inte har upplevt så mycket innan. När vi reser så gillar vi även att uppleva mycket och inte bara slappa av på stranden. Därför kommer vi även denna gång försöka att hitta en sista minuten resa där resebyrån har möjlighet att boka in oss på några guidade turer redan då vi bokar resan.

När vi reser i södra Europa försöker vi också så ofta vi kan besöka olika vingårdar på egen i hand. Om vi åker till Portugal i år, så kommer vi troligtvis använda oss av Svenska Vinkompaniets Portugal vinguide.

Förutom vin, så tycker vi även om att uppleva den inhemska kulturen och hur lokalbefolkningen lever. Det ger som en liten Flashback till Lasse Åbergs Sällskapsresan på Mallorca, där man på flera humoristiska sätt får uppleva den inhemska kulturen.

Men självklart ska inte hela semestern gå ut på att åka på utflykter, vi vill självklart även njuta av stranden eller ligga vid hotellpoolen. Det är ett måste, även då vi tar en sista minuten resa att hotellet som vi bor på har pool och att staden eller byn dit vi kommer har en trevlig strand. Vi uppskattar också om de har ett bra utbud av lokala restauranger och inte bara matställen för turister. Detta är dessvärre lite svårare, men alltid hittar man något ställe där inhemska maträtter finns tillgängliga. Detta innebär ofta att vi måste lägga till lite extra pengar på resan, än om man reser sista minuten ospecificerat.

Nu är det dags att söka efter resmål så därför får jag sluta för denna gång. Ha en härlig sommar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

top