search
top

Njuta av minikryssning till Finland

Minikryssning till Finland

Ibland vill man verkligen bara komma bort några dagar och rensa huvudet. Då detta inträffar så brukar jag och antingen min sambo, eller några vänner åka på minikryssning till Finland. Om man har tur så kan man komma iväg för några hundrakronor per person. Självklart så kan man inte vara allt för kräsen vad som gäller hytten man får, men det har hänt att jag har fått en riktigt bra hytt då jag har beställt ”sista minuten”. Och om man har möjlighet att vara lite flexibel med datumen kan man få riktigt bra dealer från de olika kryssningsföretagen.

Kryssningsrederier från Stockholm

Det finns många olika rederier som erbjuder kryssningar mellan Sverige och Finland. Då jag bor i Stockholm är det dock givet att jag reser här ifrån. Några av de mest välkända är rederierna som erbjuder kryssningar, både kortare och längre till Finland är Viking Line, Birka Cruises och Silja Line. För er som inte känner till så mycket om kryssningar så hittar man bra information på kryssningsguide.se. Här finns det bland annat en hel sida om kryssningar till Finland. Själv lägger jag ingen större vikt vid vilket rederi som mina vänner och jag reser med. De flesta erbjuder samma slags service. Däremot tycker jag att det är viktigare att veta vilket fartyg som man kommer att resa med. De olika fartygen har olika utbud av bland annat mat, nöje och shopping.

Vilken slags minikryssning ska man välja

Det finns många slags kryssningar att välja på och även olika längd på dem. Vi brukar åka tur-retur kryssningar. Det vill säga att man inte får en dag i land, utan man vänder nästan med det samma. Dessa kryssningar brukar ta ca 23 – 24 timmar. Många av rederierna erbjuder kryssningar med olika teman. Det kan till exempel vara spa, nöje eller gourmet. Det finns även olika kryssningar där man förutom en upplevelse på havet får en dag för att upptäcka resmålet.

De vanligaste platserna att resa till i Finland är Helsingfors, Mariehamn och Åbo.

 

VÄLKOMNA OMBORD!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

top