search
top

Resor som gör vintern lättare

Resor förgyller vintern

Finns det verkligen någon som inte ser fram emot lite värme och sol. Det konstiga är att vintern alltid är den årstid som jag ser mest fram emot, men när den först är här så vill jag att solen och värmen ska komma tillbaka snabbare än någonsin. Många gånger har jag till och med funderat att immigrera till Australien eller Sydamerika under den svenska vintern.

Tänk vad härligt det hade varit att ha sommar hela året runt. Eller vad säger ni där ute? Dessvärre får jag dock om ekonomin tillåter nöja mig med en sista minuten resa till obestämd plats. Det ända som är viktigt för mig när jag reser är att jag har tillgång till egen toalett och dusch. Landet (så länge det är varmt) stad spelar ingen större roll.

Jag njuter lika mycket av att ligga på stranden och steka mig, som jag gör av att vandra i bergen eller uppleva annan kultur. För mig är inte semester att festa utan att uppleva något annat, men det måste vara varmt.

Mina favorit resor

Ett par gånger har jag faktiskt åkt på riktiga drömresor. För ett par år sedan tog jag ett sabbatsår (6 månader) under vinter-terminen på universitetet och reste till Nya Zealand. Detta var något helt otroligt. Uppe i norr är det tropiskt klimat och nere på Sydön kan man åka skidor mitt i sommaren. Så under fyra månader så vandrade jag runt tillsammans med min bästa vän i bergen på Sydön och passade även på att bada i varma källor på Nordön. Som tur var upplevde vi inte några av alla de förskräckliga jordskalv som landet har råkat ut för. En annan favorit är Curaçao i Karibiska havet. Till denna pärla åkte jag förra året tillsammans med min partner som har möjligheten att bjuda på sådana exotiska resor. Det roligaste med detta land är att det ligger inom EU, då det tillhör konungariket Nederländerna. Även Thailand är ett trevligt resmål, men det går verkligen inte att jämföra med länder så som Nya Zealand.

Åka skidor på sommaren

Det kanske låter konstigt, men jag tycker verkligen om att åka skidor, även då detta brukar kallas en vintersport. Men i min värld, så kan man ju åka på sommaren också. Flera gånger så har jag dragit iväg till Alperna under sommaren och passat på att vandra och samtidigt åka skidor i sommarkläder. Det kan låta som en dyr hobby, men ett antal resebyråer erbjuder faktiskt sista minuten resor till Alperna under sommaren.

 Den härliga sommaren

Nu är det bara att se fram emot sommaren igen. Vi är ju hur som helst redan i januari… På sommaren gillar jag dock att ligga på en klippa med min Kindle och läsa spännande svenska deckare som jag brukar att köpa på Bokon. Detta är en bok-sajt jag verkligen kan rekommendera.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

top